logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
badgasten

Badgasten

tentoonstelling: 27/01/2017 - 05/02/2017
Locatie: Oostelijk Zwembad

Het Prinses Beatrixbad – onderdeel van het Oostelijk Zwembad aan de Gerdesiaweg in Kralingen – wordt een expositieruimte. De eerste tentoonstelling in de reeks Badgasten opent op vrijdag 27 januari. Later in het jaar staan nog twee exposities gepland.

Aanleiding voor het tentoonstellingsprogramma is de succesvolle expositie POOL die afgelopen oktober plaatsvond op dezelfde locatie. Kunstenaar Serge Game koos toen werk van negen kunstenaars uit, die een dialoog aangingen met het zwembad. Samen met de Bob Smit Gallery werd de tentoonstelling ingericht. Ook dit maal is de expositie Badgasten samengesteld door Game in samenwerking met curator Sabine Alders. De samenstellers laten zich leiden door de context van de locatie: de gekozen kunstwerken passen qua kleur, uiterlijk of uitstraling bij het bad of vormen juist een contrast hiermee.

Geschiedenis van het Prinses Beatrixbad
Het Prinses Beatrixbad ligt verscholen in het Oostelijk Zwembad. Het voormalig therapeutisch en revalidatiebad sloot in 2014, nadat door financiële problemen het bad niet gerestaureerd kon worden. Door de exposities hoopt het bad opnieuw zichtbaar te worden voor een breed publiek om renovatie alsnog mogelijk te maken. Binnen het programma is ruimte voor zowel gevestigde namen als voor jong talent. In de pilottentoonstelling is werk te zien van Madeleine Berkhemer, Jonathan Gaarthuis, Serge Game, Menno Hiele en Johannes Langkamp.

Tentoonstelling: Badgasten
Opening: vrijdag 27 januari van 17:00 – 20:00
Reguliere openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00
Tijdens Art Rotterdam week extra open op woensdag 8 & donderdag 9 februari van 13:00 – 17:00
Adres Oostelijk Zwembad – Beatrixbad, Gerdesiaweg 480, Rotterdam

Badgasten wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van CBK Rotterdam.
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office