logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

BAD – Inside Out – For You

Event: 19/06/2020 - 30/10/2020
Locatie: Stichting B.a.d

Vanaf 19 juni maakt Stichting B.a.d van zijn ramen aan de Arendsweg een nieuwe presentatie ruimte. Stichting B.a.d. heeft 18 vitrines gemaakt, zichtbaar vanaf de Arendsweg, en laat werken zien in de ramen aan de aan de Talingstraat en aan de Arendsweg. Beginnend in het weekend van South Explorer worden werken gepresenteerd die reflecteren op de actuele situatie die voor iedereen op allerlei niveaus een hoop op scherp heeft gezet

Sommige werken laten een perspectief op de buitenwereld zien, andere werken zullen een blik geven op onze binnenwereld. BAD – INSIDE OUT – FOR YOU geeft een gelegenheid voor reflectie en introspectie, zowel voor de maker als de toeschouwer

Deelnemende kunstenaars:
Inge Aanstoot, Karin Arink, Jan Bokma, Frank Bruggeman, Jason L.C. Coburn, Marco Douma/Roel Meelkop, Laurien Dumbar, Kate Genever, Katinka van Gorkum, Barbara Helmer, Aletta de Jong, Jeroen Jongeleen, Dico Kruijsse, Maurice Meewisse, Joke Olthaar, Anouschka Pessy, Janine Schrijver, Helmut Smits, Koes Staassen, Niki van Strien, Karin Trenkel, Unanimous Artists United, Reinaart Vanhoe, Menno Verhoef, Raquel Vermunt, Kamiel Verschuren, Anique Weve

Stichting B.a.d. is een kunstenaarsinitiatief dat al sinds 1987 bestaat, opgericht door een groep kunststudenten die een badhuis bezette. Stichting B.a.d. voorziet accommodatie en verblijf voor zowel lokale als internationale kunstenaars, alsook een plaats om hun werk te presenteren of events te organiseren.

Dit project komt tot stand mede dankzij een bijdrage uit de regeling Activiteiten Stad. Met deze bijdrage wil CBK Rotterdam met beeldende kunst de stad aantrekkelijker maken en Rotterdamse beeldend kunstenaars daarin een rol geven en daarmee hun zichtbaarheid vergroten.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office