logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Avond-rondgang langs raamkunst in Pendrecht

Tour: 16/06/2016
Locatie: Pendrecht

Nieuwe Wederopbouw Raamkunst Pendrecht

16 juni 20:30-22:00
Melissantstraat 21-50 (3086 XJ, nabij metrostation Slinge Pendrecht)

Tijdens Charlois Speciaal wordt een gezamenlijke wandeling gemaakt langs drie verschillende raamkunstprojecten in Pendrecht. De projecten werden elk mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam. Tijdens de wandeling zijn de betrokken kunstenaars aanwezig voor toelichting en gesprek. Aansluitend is er een borrel en video-presentatie bij stichting B.a.d aan de Talingstraat 5, 3082 MG Rotterdam.

Pendrecht ondergaat een nieuwe wederopbouw waarin kunst een belangrijke rol speelt. Nabij metrostation Slinge zijn de afgelopen tijd drie grote raamkunstprojecten uitgevoerd:

  1. Raamvertellingen (2009;  in opdracht van Woonstad Rotterdam, Van Schagen Architecten en CBK Rotterdam, met werk van Sarianne Breuker, Anuli Croon, Stang Gubbels, Milou van Ham, Ben Zegers o.l.v. Olphaert den Otter)
  2. Silhouetten van een Portiek (2015-2016, in opdracht van Vestia Feijenoord en met steun van CBK Rotterdam, met werk van Kamiel Verschuren & Pauline Schreurs)
  3. Werelden van …/Worlds of … (2015-2018, in opdracht van Woonstad Rotterdam en met steun van CBK Rotterdam door Thijs Ewalts, Laurien Dumbar, Tom Gallant & Kamiel Verschuren.
    lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office