Tour

12/12/2020 — 05/01/2020
Buitenplaats Brienenoord

Audiotour bij Buitenplaats Brienenoord

Bij Buitenplaats Brienenoord kun je een audiotour volgen. Beeldend kunstenaar Maurice Meewisse leidt de bezoeker al wandelend door een deel van het Eiland van Brienenoord.

UPDATE: De Buitenplaats is tot 19 januari dicht, maar het eiland blijft tot begin januari open. Om de audiotour te volgen, kan je een QR code scannen om vervolgens met je eigen telefoon (vergeet je koptelefoon/oortjes niet) de audiotour Waterwerken van Maurice Meewisse te wandelen. De tour duurt 25 minuten.

De code vind je hier of bij het boekenkastje bij het houten hek. Vervolgens start je op ons terrein bij de boerensloot met knotwilg.


Deze tour is onderdeel van het in oktober 2020 gestarte project Waterwerken dat doorloopt tot december 2021. Waterwerken gaat over onze verhouding met het water. Zes verschillende kunstenaars doen na elkaar, in estafette, onderzoek over deze verhouding op Buitenplaats Brienenoord en realiseren op deze plek een nieuw werk. Zes verschillende benaderingen, zes verschillende onderzoeken, maar samenkomend in een uitdijende interventie. Het waterwerk.

De eerste kunstenaar die aan de slag is gegaan op het eiland is Maurice Meewisse. Hij is tevens curator van het project. In zijn vooronderzoek heeft hij gekeken naar de verbindingen met de Nieuwe Maas en de Buitenplaats. Hij presenteert zijn bevindingen en ingrepen aan de hand van een audiotour, waarbij bezoekers een wandeling maken over een deel van het Eiland van Brienenoord, beginnend bij de knotwilg die ineens onderdeel is geworden van een nieuwe omgeving. Zijn persoonlijke herinnering uit het verleden en de transitie van het eiland komen terug in deze audiotour. Tijdens de wandeling krijg je een speciale to-go snack van kok Jasper Boomsma, die zich laat inspireren door het thema van Waterwerken. De tour duurt 25 minuten en start op de Buitenplaats Brienenoord. U beluistert deze tour met uw eigen telefoon en oortjes.

We vragen u zich via dit adres aan te melden voor de audiotour en bij benadering aan te geven hoe laat u deze wilt lopen gezien de corona-maatregelen.