logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Artist talk Pieter Paul Pothoven en Uriel Orlow

Gesprek, tentoonstelling: 01/09/2019
Locatie: TENT

Kom op zondag 1 september naar de artist talk met Pieter Paul Pothoven en Uriel Orlow. Beide kunstenaars tonen momenteel werk in de huidige tentoonstelling No You Won’t Be Naming No Buildings after Me, samengesteld door curator Vincent van Velsen.

Pieter Paul Pothoven toont in de tentoonstelling een deel van zijn langlopend onderzoek naar de motieven achter het activisme van RARA (Revolutionaire Anti-Racistische Actie) in de jaren ’80 en ‘90. In zijn sculpturale installatie vormt een historische façade de sleutel tot een alternatief perspectief en gaat hij in op de aanslag van RARA op het Van Heutsz monument.

Bij Uriel Orlow’s ‘What Plants Were Called before They Were Given a Name’, spelen namen een belangrijke rol. Deze geluidsinstallatie is deel van een reeks werken waarin hij reflecteert op de impact van Europese wetenschappelijke en koloniale expedities, en planten opvoert als getuigen van de geschiedenis.

Benieuwd naar wat zij nog meer over hun werk te vertellen hebben? Reserveer je tickets via hier.

Voertaal: Engels

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office