Gesprek

07/02/2019
Van Nelle fabriek

Artist Talk op Art Rotterdam


CBK Rotterdam organiseert op donderdagmiddag 7 februari een artist talk op Art Rotterdam. Later die middag rijden we met een bus naar TENT waar de Dolf Henkes Prijs 2019 wordt uitgereikt.

Met: Pendar Nabipour, Priscila Fernandes en Robert Glas. Filmportretten van Mirjam Somers en Bas Czerwinski. Gespreksleiding door Nicole Sciarone.

datum: 7 februari
aanvang: 15.00 uur
locatie:
Art Rotterdam, Van Nelle Fabriek
entree: entreebewijs Art Rotterdam (maar even aanmelden via com@cbkrotterdam.nl wordt aanbevolen)

Ben je die middag op Art Rotterdam, loop dan even naar de Reflection Room!


Programma

15:00 uur: Rotterdam Artist Talks in de Reflection Room, Van Nelle Fabriek
Voertaal: Engels
Naar aanleiding van filmportretten door Mirjam Somers en Bas Czerwinski gaat Nicole Sciarone in gesprek met beeldend kunstenaars Pendar Nabipour, Priscila Fernandes en Robert Glas over hun werk, en hun verhouding tot thema’s als maatschappij, politiek en identiteit. In de afgelopen jaren kregen deze kunstenaars een O&O-subsidie. Wat heeft deze hen gebracht, en op welke manier hebben ze hun werk hiermee verder kunnen ontwikkelen? En welke rol speelt de stad in hun eigen beroepspraktijk?

16:15-17:30 uur
Na de lezing is er gelegenheid Art Rotterdam te bezoeken.
Voor deze jubileumeditie heeft de beurs haar gevarieerde model gericht op jonge kunst aangescherpt en plaatst ze de samenwerking centraal. In een meer intieme sfeer is er meer focus op verbinding tussen nationale en internationale galeries. Nieuw is de presentatie van Now/Forever, samengesteld door Hester Alberdingk Thijm, directeur AkzoNobel Art Foundation. Tevens kent de New Art Section een vernieuwde, tailor made architectuur, met een programma dat is samengesteld door curator Tiago de Abreu Pinto.

17:30 uur: de Dolf Henkes Bus vertrekt vanaf de Van Nelle Fabriek

18:00 uur: inloop prijsuitreiking Dolf Henkes Prijs 2019 in TENT
Roxette Capriles, Priscila Fernandes, Emma van der Leest en Evelyn Taocheng Wang zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2019. De jury, onder leiding van Fons Hof, nomineerde de kunstenaars die kans maken op een bedrag van 12.000 euro. Tot en met zondag 17 februari vindt in TENT de tentoonstelling plaats met het werk van de kandidaten. Op donderdag 7 februari start om 18.00 uur in TENT de prijsuitreiking.

Wil je erbij zijn en met ons mee terugrijden naar TENT?
De talk op Art Rotterdam is toegankelijk voor bezoekers van Art Rotterdam in de van Nelle Fabriek (kijk hier voor de informatie op de site van Art Rotterdam)