tentoonstelling

12/03/2022 — 13/03/2022
TENT

ART CENTRAL ROTTERDAM XL – ART WEEKEND


Voor de eerste keer bundelen meer dan 32 toonaangevende Rotterdamse kunstgaleries en instituten hun krachten om Art Central Rotterdam XL te organiseren. Op 12 en 13 maart 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers zich laten onderdompelen, en meegaan met in deelnemen aan met tours langs de galeries en tentoonstellingsruimtes om zo de levendige beeldende kunstscene in Rotterdam te vieren en verder te promoten als waardevol onderdeel van de stad. Rotterdam is de culturele broedplaats voor de hedendaagse kunst; de galeries en tentoonstellingsruimtes laten er de nieuwste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst zien.

Met een (stempel)kaart, met daarop een overzicht van alle locaties van alle deelnemende partijen, kunnen deelnemers meedoen met de georganiseerde – gratis – fiets tours of zelf hun route. 20 Stempels kunnen bovendien een kunstwerk opleveren. Art Central Rotterdam XL is dan ook een unieke kans om de bloeiende Rotterdamse kunstwereld te ervaren en te ontdekken.

Zo kun je je bijvoorbeeld laten verrassen door de distel sculpturen van Caroline Coolen bij NL=US Art, je afvragen waar het dier eindigt en de mens begint in de schilderijen van Keetje Mans bij Cokkie Snoei, je kan de werken van Iris Kensmil bewonderen welke geïnspireerd zijn op de Afro-Amerikaanse emancipatiestrijd bij Kunstinstituut Melly, en Huidenclub heeft haar eerste presentatiemoment na de verbouwing.

  • Gratis rondleidingen met een ervaren kunstgids tussen 12.00–14.00 en 15.00-17.00. De routes brengen je naar verschillende locaties, waar je steeds korte introducties krijgt. Reserveer hier: artcentralrotterdam.nl

  • Win een kunstwerk! Verzamel op je flyer of ergens anders minimaal 20 verschillende stempels bij de 30+ deelnemers en maak kans op een kunst-tegoedbon ter waarde van €400. Meer informatie: artcentralrotterdam.nl

De deelnemende galeries, tentoonstellingsruimtes en instituties zijn Garage Rotterdam, Kunstinstituut Melly, TENT, Christian Ouwens, Chrysalid Gallery, Cokkie Snoei, Contour Gallery, Frank Taal, JOEY RAMONE, NL=US Art, PHOEBUS Rotterdam, Root Gallery, Wilfried Lentz Rotterdam, VIVID Galerie, ZERP Galerie, A Tale of A Tub, Huidenclub, MAMA, PrintRoom, Studio Seine, Murals Inc. Brutus, Galerie Atelier Herenplaats, Het Archief, Hilton Art Lab, Huis van de Fotografie, LIFE, OMI, Rib, ROOF-A, WORM en WET.

Gratis toegang bij Kunstinstituut Melly en TENT tijdens het weekend.

Event partners: Supernova Hotel en HotelNotHotel, 10% korting bij Supernova voor het weekend met de code: ArtCentral