logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Kunst en Vaarwerk, Auto-parkeergarage (1987), Weena
Kunst en Vaarwerk, Auto-parkeergarage (1987), Weena

Art & Architecture

Tour: 28/08/2015 - 31/12/2015
Locatie: Diverse locaties in het centrum van Rotterdam

Het Rotterdamse stadscentrum is rijk aan wederopbouwarchitectuur en -kunst. Reliëfs, glas-in-beton en mozaïeken zijn prachtig geïntegreerd in de architectuur. Tot vandaag de dag is er een unieke relatie tussen het ontwerp van de stad en de prominente plek van beeldende kunst in de openbare ruimte. Een speciale routekaart leidt langs de kunst in het naoorlogse Rotterdam, van Central Post met de lichtkathedraal van Louis van Roode tot de Markthal met de voedselkathedraal van Arno Coenen. Het verhaal over de ontwikkeling van de nieuwe binnenstad wordt verteld aan de hand de straten, pleinen, gebouwen en kunstwerken; 75 jaar Rotterdam in een notendop. De route is gerealiseerd op initiatief van, en in samenwerking met BKOR en Sculpture International Rotterdam. De route wordt gelanceerd tijdens Z-Files #12 op vrijdag 28 augustus in WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie, Rotterdam.

Tip: tijdens het festival Kunst in het Witte de Withkwartier organiseert OMI (Office for Metropolitan Information) fietstochten met de nieuwe routekaart als uitgangspunt. Een gids neemt u mee op ontdekkingsreis door de binnenstad, met aandacht voor kunst, cultuur en architectuur. Een bezoek aan een van de gebouwen maakt onderdeel uit van de tour.

Datum: za. 12 & zo. 13 september 2015
Start: voorzijde TENT, Witte de Withstraat 50
Tijd: 15.30 uur
Prijs: € 7,50 (incl. routekaart Art & Architecture ter waarde van € 5,00)
Fietshuur: € 5,00
Reserveren:  www.omirotterdam.nl

Op de foto: beeld van Naum Gabo als onderdeel van De Bijenkorf (M. Breuer, A. Elzas), 1957. Foto: Ossip van Duivenbode.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office