logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Annette Kisling: Verhuisd

Tentoonstelling: 10/11/2017 - 01/12/2017
Locatie: Goethe-Institut

Tentoonstelling in samenwerking CBK Rotterdam
Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9
Openingstijden: di t/m 13 – 19 uur en op afspraak
Opening: donderdag 9 november, 19:00 uur
Toegang: gratis

In 2002 en 2003 verbleef Annette Kisling als artist-in-residence een jaar in Rotterdam. Zij stuitte op een rijkgeschakeerde en levendige stad. Tijdens haar werkperiode ontstonden meerdere fotoreeksen die verschillende gebieden binnen Rotterdam portretteren.

Jaren later, in 2017, keert Annette Kisling terug naar Rotterdam. De stad is in de tussentijd sterk veranderd. De diversiteit is gebleven maar er is exclusiviteit aan toegevoegd. Rotterdam koestert  haar heterogene structuur maar tegelijkertijd bepalen concurrentie, verdichting en opwaardering het stadsbeeld. Anno 2017 treft Annette Kisling een stad aan die voor een groot deel door economisering gekenmerkt wordt. Zo onstaat in april, mei en augustus 2017 een omvangrijke serie werken, met een open begin en eind, die de complexe gelaagdheid van de stad vanuit het perspectief van de fotografe weerspiegelt.

Op 10 november is de tentoonstelling in het kader van het Stadmakerscongres van 10 tot 17 uur geopend.

Annette Kisling is fotograaf en woont in Berlijn en Leipzig. Na haar opleiding aan de Kunstacademien in Kassel, Offenbach en Hamburg verbleef ze langere tijd in Zürich, Rotterdam, Paris, Marfa (Texas), Venedig en Bangalore (India). In fotoreeksen beschrijft ze haar ervaringen met de architectuur die haar omgeeft. Haar focus ligt daarbij onder andere op de modernistische architectuur van de 20de eeuw. Sinds 2009 is Annette Kisling professor voor fotografie aan de Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office