Event

10/12/2015
TENT

An evening with Nicky Assmann


Op donderdagavond 10 december bespreken kunstenaar Nicky Assmann en curator Petra Heck de plaatsing van haar werk in relatie tot de kunst van vandaag aan de hand van film- en geluidsfragmenten en een enkele verdwaalde gast. Onderwerpen als kunst en wetenschap, technologie, en de spanning tussen het natuurlijke en het kunstmatige worden besproken in relatie tot het oeuvre van Assmann. Kunstenaar Joost Rekveld sluit de avond af met een gesproken column over perceptie, waarnemingstheorie, en het sensorische in de kunst. De avond vindt plaats in het kader van Assmann’s solotentoonstelling Radiant in TENT.

AD_2405-317x475 (1) Nicky Assmann combineert artistieke, wetenschappelijke en technologische kennis in fysische experimenten gericht op zintuiglijke ervaringen. Tegen de achtergrond van onze beeldcultuur waarin de werkelijkheidsbeleving zich steeds meer in het virtuele domein voltrekt, keert Assmann terug naar de fysieke fundamenten van het zien. Nicky Assmann studeerde Art Science aan de Interfaculteit van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2015 was ze genomineerd voor de Prix de Rome. Haar werk is onder meer tentoongesteld in Saatchi Gallery (Londen), National Taiwan Museum of Fine Arts (Taiwan), Wood Street Galleries (Pittsburgh), Quartier 21 (Wenen) en V2_Institute for the Unstable Media (Rotterdam) en deed performances op festivals als TodaysArt en 5 Days Off.

Petra Heck is onafhankelijk curator (TAAK e.a.) en concentreert zich op hedendaagse (media) kunst, performances en de (online) publieke ruimte. Ze is gespecialiseerd in video, internet en andere vluchtige kunstvormen. Tussen 2006 en 2012 werkte Heck als hoofd tentoonstellingen bij het NIMk (Nederlands Instituut voor Mediakunst). Onder de exposities die zij cureerde zijn solotentoonstellingen van Cory Arcangel en Omar Fast, groepstentoonstellingen en performances met kunstenaars waaronder Mark Leckey, Constant Dullaart, JODI, Mounira Al Solh, Metahaven en Ola Vasiljeva. Bij NASA (New Art Space Amsterdam) werkte ze met Nicoline van Harskamp, Gabriel Lester en anderen. In 2015 was ze onder meer gastcurator voor het TodaysArt Festival in Den Haag.

Joost Rekveld zijn abstracte animaties, films en lichtinstallaties raken vaak aan wetenschappelijk onderzoek. Veel van zijn films gingen in première op het International Film Festival Rotterdam. Zijn films zijn op vele plekken gescreend waaronder in het Barbican, ICA en in Tate Modern in Londen, het Centre Pompidou in Parijs en het Moderna Museet in Stockholm. Hij studeerde af in 1994 aan de faculteit beeld en geluid aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tot september 2014 was hij hoofd van de interfaculteit Artscience aan de KABK.

Entree: 3 euro, voertaal: Nederlands