logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
César-Segarra-Photographs-for-the-book-Merman-2016-LR-317x475
César-Segarra-Photographs-for-the-book-Merman-2016-LR-317x475

AMONG OTHER THINGS, I’VE TAKEN UP SMOKING

tentoonstelling: 07/09/2017 - 29/10/2017
Locatie: TENT

In de groepstentoonstelling Among other things, I’ve taken up smoking geven beeldend kunstenaars hun visie op gender en seksualiteit. Het aantal categorieën voor het aanduiden van seksuele en genderidentiteiten is de laatste tijd verveelvoudigd. Zo biedt Facebook naast het standaard ‘man’ of ‘vrouw’ aan gebruikers op dit moment 71 opties voor genderidentificatie. Maar draagt dit ook daadwerkelijk bij aan de vrijheid van het uiten van je identiteit? En wil iedereen zich wel met een label identificeren?
deelnemende kunstenaars: All the cunning stunts, Pauline Boudry / Renate Lorenz, Alberto García del Castillo M / Steev Lemercier & César Segarra, Angelica Falkeling, Hannah James, Alex Mawimbi, Floriane Misslin, Rory Pilgrim.
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office