logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

ADAM PATTERSON | THE WHOLE WORLD IS TURNING

10/07/2020 - 27/09/2020
Locatie: TENT

Vanaf 10 juli kan je de nieuwe tentoonstelling The Whole World is Turning van Adam Patterson in TENT bezoeken. In deze expositie maakt Patterson gebruik van maskerade, textiel, performance, video en poëzie om nieuwe verhalen te vertellen of oude verhalen te hernemen en van nieuwe betekenis te voorzien. De nieuwe video-installatie A Ship of Fools is een vehikel voor verschillende stemmen, die een poging doen woorden te vinden voor hun ervaringen in de moeilijke tijd waarin we leven.

De wereldwijde klimaatverandering raakt verschillende mensen op verschillende wijze. Kunnen we manieren vinden om elkaars pijn te voelen, te rouwen om elkaars verlies, en ons samen te verhouden tot wat zich momenteel voltrekt? En hoe willen we samen verder nadat we onze beleving van de crisis met elkaar hebben gedeeld? Patterson vertaalde dit verlangen naar empathie, connectie en solidariteit naar een manier van werken waarin samenwerking centraal staat. A Ship of Fools is een samenwerking met Clementine Edwards, Nicole Jordan, Ark Ramsay en M. Maria Walhout.

lees meer

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office