logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

ACT ONE by Alexis Blake

performance: 01/09/2019
Locatie: TENT

Alexis Blake laat beeldende kunst, dans en performance in haar werk versmelten. Zij richt zich daarbij op het vrouwelijk lichaam, om kritisch te reflecteren op hoe vrouwen worden gerepresenteerd. In werk dat ze samen met anderen realiseert, onderzoekt Blake hoe je bewegingstaal kunt inzetten om de bestaande structuren van representatie en macht te ondermijnen en te veranderen.

In haar nieuwe werk crack nerve boogie swerve richt Blake zich op ‘breaking’ – het doorbreken van normen, losbreken van beperkingen, jezelf bevrijden van wat jou onderdrukt. Ze zal de handeling en betekenis van ‘breaking’ onderzoeken door met geluid, de menselijke stem en lichamen aan het werk te gaan in een setting die ze maakte met glas en beton. Haar team van vrouwelijke performers bestaat uit Rotterdamse dansers, musici en zangers, die een link vormen met de stad.

crack nerve boogie swerve bestaat uit drie delen, die Blake in samenwerking met de performers tijdens de tentoonstelling zal ontwikkelen, met de expositie als werk- en oefenruimte. Bezoekers kunnen een moment in dit proces meemaken, of ervoor kiezen het van dag tot dag te volgen. Aan het eind van elke meerdaagse improvisatiesessie (Sessions) volgt een uitvoering (Sketch). Op zondag 1 september is haar eerste performance.

Producer: Judith Roux
Kleding: Elisa van Joolen in samenwerking met Anouk Beckers
Assistent: Lauren Fong

Van dichtbij de performance installatie crack nerve boogie swerve van Alexis Blake volgen? Bekijk onderaan op welke dagen je bij TENT langs kunt komen en de improvisatiesessies en/of performances kunt bijwonen.

Deze performance is onderdeel van installatie crack nerve boogie swerve, in de huidige tentoonstelling No You Won’t Be Naming No Buildings after Me, samengesteld door Vincent van Velsen. Lees hier meer over deze tentoonstelling.

 

Performance/installatie crack nerve boogie swerve, Alexis Blake
Locatie: TENT, Witte de Withstraat 50 in Rotterdam

 

Prelude opening tentoonstelling No You Won’t Be Naming No Buildings after Me
Donderdag 11.07, 19.00-21.00

Public rehearsals ACT ONE, muziek en dans
Dinsdag 27.08- zaterdag 31.08, 11.00-18.00

Performance ACT ONE (uitvoering)
Zondag 01.09, 16.00-16.30

Public rehearsals ACT TWO, muziek en dans
Dinsdag 03.09-vrijdag 06.09, 11.00-18.00
Dinsdag 10.09-vrijdag 13.09, 11.00-18.00

Performance ACT TWO, (uitvoering)
Zondag 15.09, 15.00-15.30

 

Met dank aan het Mondriaan Fonds

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office