tentoonstelling

03/10/2020 — 31/01/2021
Museum Belvedère

Aarde en Wereld

Complementair aan de expositie Aarde en Wereld van Olphaert den Otter, is in Museum Belvédère het werk te zien van drie gastexposanten uit Rotterdam, waaronder Marijn de Jong.

In Aarde en Wereld staat de verhouding tussen de mens, de wereld, de natuur en de aarde centraal. In uiteenlopende schilderijenreeksen verbeeldt Olphaert den Otter de gevolgen van het menselijk handelen op de leefomgeving. De tentoonstelling is vanwege de thematiek actueler dan ooit.

In het kader van Aarde en Wereld maakte Rotterdamse beeldend kunstenaar Marijn de Jong een serie zwart-witfoto’s en geluidsopnamen tijdens zijn tochten door het Friese landschap. De foto’s monteerde hij tot een film waarin de verschillende landschappen in elkaar overvloeien, terwijl de horizon op dezelfde hoogte blijft. De geluidsopnamen die hij maakte begeleiden de beelden die het verloop hebben van een dag, beginnend tijdens een mistige ochtend en eindigend bij een stille avond. De Jongs film schenkt aandacht aan de schoonheid van het open Friese landschap, maar ook aan de veranderingen in het land door de aanwezigheid en het handelen van mensen.

De expositie is nog tot eind januari te bezichtigen bij Museum Belvedère. Voor actuele informatie, klik hier.

Dit project kwam mede tot stand dankzij een Investeringsbijdrage. Door deze medefinanciering aan kunstenaarshonoraria bij externe opdrachten wil CBK Rotterdam een impuls geven aan de ontwikkeling van kunstenaarspraktijken en het vergroten van hun zichtbaarheid in de stad.