logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

10.000 steps art walk

Tour: 11/07/2020
Locatie: Marconiplein 1-3

Op zaterdag 11 juli kan je weer meelopen met de 10.000 Steps Art Walk Rotterdam. Tijdens de route volg je ditmaal dé kunst van Florentijn Hofman in Rotterdam en vier je zijn nieuwste sculptuur: de reusachtige Bospoldervos (onthulling 8 juli). Na afloop van de wandeling wordt de tweede DIY Art Walk gelanceerd met zijn kunst in de hoofdrol.

Zoals altijd wordt er onderweg context gegeven en wordt de route aangevuld met een verrassende selectie aan openbare kunst, straatkunst en architectuur. We bekijken Rotterdam met andere ogen zien, stoppen voor koffie, maken foto’s, delen verhalen, ervaren kunst in de stad en samen delen we een leuke tijd  – 10.000 stappen lang.

Praktische info:

  • De wandeling start in West – dicht bij het Marconiplein, gaat door de haven, parken, naar daar waar de stad is ontstaan. Trefpunt bevindt zich in de buurt van Marconiplein, om 10:20 uur.
  • Maximaal acht deelnemers – honden zijn welkom. Claim je plek, meld je tijdig aan via een mailtje naar Erika.
  • Kosten bedragen 15 euro per persoon en kan via Tikkie betaald worden.
  • Draag fijne loopschoenen. Breng je OV-kaart en gezichtsmasker (in geval je met het OV verder reist), regenkleding, een snack/drankje, camera en desinfecterende hand-gel. We houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Taal: Nederlands of tweetalig Nederlands/Engels.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office