logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

PODCAST: De Gedroomde Stad

CBK Rotterdam, het centrum voor beeldende kunst in Rotterdam houdt zich op vele manieren bezig met beeldend kunst in de stad. Samenwerken met en ondersteunen van kunstenaars, presentatie van beeldende kunst in TENT en kunst in de openbare ruimte.

In de nieuwe podcast serie De Gedroomde Stad van CBK Rotterdam schuiven Rotterdamse kunstenaars aan om te vertellen over hun favoriete werk in de stad, de relatie tot hun eigen werk en ook worden ze uitgevraagd over hun dromen en verlangens voor de stad.

Voor de eerste aflevering sprak Jeanine van Berkel met beeldend kunstenaar Sandim Mendes:

De Gedroomde Stad wordt tweemaandelijks gepubliceerd. Je kan zowel via Spotify, Soundcloud of iTunes de podcast beluisteren.

Publicatiedatum: 18/10/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office