logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Ondertussen

Hoe kan een kunstenaar – in tijden van Covid-19 – meehelpen een plek zoals een openbare speeltuin opnieuw van energie en verbeelding voorzien?

Het project Ondertussen van reinaart vanhoe is een samenwerking tussen kunstenaars en gebruikers van speeltuinvereniging Tarwewijk. Een van de doelen is te onderzoeken hoe je – in tijden van corona – een dichte speeltuin actief kunt houden? Een ander doel is het oefenen in buurtschap als kunstenaar.

De deelnemende kunstenaars  gaan samen met de gebruikers, vrijwilligers en omwonenden van de speeltuin in gesprek en verzinnen verschillende manieren om ervaringen en inzichten te delen, zoals workshops, een kunstkrant, interviews. Het einddoel is het maken van een toolkit die de speeltuin bij onverhoopte sluiting kan inzetten.

De deelnemende kunstenaars zijn op dit moment uit Pris Roos, Rieneke de Vries, Zoë Cocchia, Tessa Biemans, George Booij en mariëlle verdijk.

De meeste kunstenaars die zijn uitgenodigd om mee te werken wonen in de buurt. Dit geeft de mogelijkheid om de gelegde contacten ook verder door te zetten in de tijd.

De organisatoren streven naar een eindpresentatie voor een groter publiek waarbij de resultaten van de workshop worden getoond.

Publicatiedatum: 04/09/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office