logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Wekelijkse wedstrijd ‘Jij bent een kunstenaar’

Sinds 6 april organiseren verschillende Rotterdamse kunstinstellingen, waaronder CBK / TENT, een wekelijkse wedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar uit Rotterdam en omstreken. Elke week is er een nieuw thema waar de kinderen een kunstwerk over kunnen maken en digitaal insturen. Het kunstwerk mag ingevuld worden naar eigen inzicht en met materiaal naar keuze. Voor thuiszittende kinderen wordt er zo een manier geboden om hun creatieve kanten spelenderwijs te blijven ontdekken.

Elke week kiest een jury drie winnaars uit verschillende leeftijdscategorieën. Elke winnaar ontvangt een ereplaats in de digitale galerie, een erevermelding én een kinderkunstboek van Lemniscaat.

Na de zomer organiseren de kunstorganisaties, bestaande uit Villa Zebra, SKVR, Hofplein Theater, TENT, Stichting Kinderkunstweek en de Bibliotheek Rotterdam een daadwerkelijke expositie met de deelnemende kunstwerken.

Meer info over het thema van deze week vind je hier.
Kunstwerken kunnen ingestuurd worden op kunst@jijbenteenkunstenaar.nl.

Publicatiedatum: 14/04/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office