logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

(UN)REAL in Erasmus MC

De eerste tentoonstelling van Science Gallery Rotterdam opende op 3 april in de publieke ruimte van Erasmus MC. Vanwege de beperkingen die COVID-19 met zich meebrengt, is de expositie ook virtueel te bezoeken op https://rotterdam.sciencegallery.com/unreal.

CBK Rotterdam heeft zich verbonden aan de Science Gallery Rotterdam en maakte voor deze tentoonstelling deel uit van de advies- en programmaraad. De kunstwerken die zowel on- als offline te bewonderen zijn, onderzoeken hoe kunst en wetenschap ons idee beïnvloeden van wat ‘echt’ of ‘onecht’ is. In totaal hebben 16 kunstenaars deelgenomen aan het project, waaronder Joep van Lieshout en Charlotte Jarvis.

De kunstwerken staan tentoongesteld langs een route die van de brug bij de entree van Erasmus MC (aan de zijde van het Museumpark) tot aan de hoofdingang loopt. Voor wie de route zou lopen zijn er passende maatregelen genomen zodat social distancing en hygiëne optimaal behouden kunnen worden.

Het Science Gallery Network bestaat uit acht toonaangevende universiteiten in de wereld die zich samen inzetten voor een unieke missie: het stimuleren van creativiteit en innovatie op het snijvlak van wetenschap en kunst. De tentoonstelling loopt nog tot 1 juli 2020.

Publicatiedatum: 14/04/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office