logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Leeuwen op de Coolsingel

Vanwege de aangescherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, is de tentoonstelling Leeuwen op de Coolsingel te zien vanaf 2 juni 2020 bij Museum Rotterdam. De expositie vertelt ongelofelijke oorlogsverhalen over Rotterdam tijdens Wereldoorlog II, die bijna mythische proporties hebben aangenomen. Historische films, foto’s en objecten tonen de oorsprong van die verhalen. Ze worden omringd door muurschilderingen van elk 20 vierkante meter, gemaakt door vijf kunstenaars. Hoewel je nog even geduld moet hebben om de tentoonstelling te bezoeken, kan je hier alvast een glimp opvangen van enkele muurschilderingen.
Meer info lees je hier.

 

De muurschilderingen kwamen tot stand in samenwerking met CBK Rotterdam.

Publicatiedatum: 24/03/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office