logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Bekijk alle berichten

Beeldenroute

Musea zijn gesloten en evenementen afgelast. Om het corona virus te bevechten moeten we ons allemaal aan de verscherpte maatregelen houden. Gelukkig is er nog wel ruimte om af en toe een ommetje te maken. Tijd genoeg om je eigen wijk te ontdekken aan de hand van beeldende kunst in de openbare ruimte. Op de website van BKOR vind je een plattegrond van alle werken die je tijdens een wandeling kan aanschouwen, inclusief informatie over het werk, de achtergrond en de maker.

We lichten alvast een paar werken uit die je op je route kan (her)ontdekken:

1. Katendrecht: Broken Light (2010) van Rudolf Teunissen

2. Charlois: De visser (2006) van Ger C. Bout

3. Scheepskwartier: Tsaar Peter de Grote (1997) van Leonid Baranov

4. Nieuwe Westen: De stemmen van bloed in mijn zakdoek (2004) van Arno Coenen

5. Crooswijk: Volt (2015) van Daniël van Nes

Mocht je op pad gaan, hou dan natuurlijk de regels aan die het RIVM voorschrijft. Bewaar altijd 1,5m afstand tijdens je tochtjes buiten. Ben je niet in de mogelijkheid om een ommetje te maken, dan kan je ook een virtuele uitstap maken.

Meer info lees je hier

Publicatiedatum: 24/03/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office