logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

George Rickey terug op Schouwburgplein

De Three Columns van George Rickey zijn teruggeplaatst aan de gevel van Theater Rotterdam aan het Schouwburgplein. Het werk is bijna vijf jaar afwezig geweest.

Wat eraan voorafging
Op 19 mei 2015 werd één van de drie bewegende sculpturen aan de gevel van de Rotterdamse Schouwburg (thans Theater Rotterdam) zwaar gehavend tijdens een storm. De beschadiging was aanleiding tot een grondige restauratie. De bewegende, op de wind deinende constructies werden in 1989 aangebracht in de stalen kubussen aan de gevel van de Schouwburg. Het kunstwerk was destijds een geschenk aan de stad van de firma Van Ommeren (Vopak) die haar 150-jarige bestaan vierde. De Amerikaanse kunstenaar George Rickey werkte tijdens het ontwerpproces nauw samen met Wim Quist, de architect van de Rotterdamse Schouwburg.

Herplaatsing
Later dit jaar volgt de herplaatsing van Rickey’s Two Turning Vertical Rectangles (1971) op het Binnenwegplein. Ook dit werk werd geheel gerestaureerd.

Meer informatie

 

Publicatiedatum: 12/03/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office