logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
BKOR Archief

Nieuw kunstwerk door Milou van Ham

Het kunstwerk TIJD door Milou van Ham is op 13 februari onthuld. Het gevelkunstwerk is te zien boven de JD Sports flagstore op Lijnbaan 91.

In opdracht van JD Sports heeft Mei architects het winkelpand op de Lijnbaan gerenoveerd. JD Sports bevindt zich op de hoek van de Lijnbaan en Van Oldenbarneveltplaats en is onderdeel van het Rijksmonument ‘Lijnbaancomplex’. Het uitgangspunt voor de renovatie van de gevels was om deze (grotendeels) te restaureren naar het historisch beeld van 1955. Dit hield ook in dat er nieuwe kunst zou worden toegevoegd aan de gevel, als verwijzing naar het originele werk dat in de jaren 1970 verloren is gegaan. Dit gebouwgebonden kunstwerk met als titel TIJD  is ontworpen door Milou van Ham en vervaardigd door Kunstregie.

Siebe Thissen (BKOR) hield het openingswoord en Robert Winkel (Mei architects and planners) en Milou van Ham gaven een korte toelichting om vervolgens het kunstwerk te onthullen.

TIJD is mede mogelijk gemaakt met advies van BKOR en een financiële bijdrage van CBK Rotterdam.
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK

Voor TIJD werkte Van Ham intensief samen met:

Fabian Huveneers | JD Sports Fashion — Opdrachtgever

Roy Wijte  | Mei architects and planners

Tsead Bruinja  | Dichter des Vaderlands 2019-2020 — Concept van de zestien vierletterwoorden en de gedichtenselectie uit 50 jaar Poetry International met Van Ham

Ad van den Hoven, Peggy Hermans en Marieke Dekker | KunstRegie — Productie en montage

Geert van de Camp — Artistieke ondersteuning

Niels Vrijdag — Assistent Milou van Ham

Pieter Koning — Zakelijke ondersteuning

Feline Streekstra | Poetry International — Toestemmingen van de dichters en vertalers

Publicatiedatum: 05/03/2020

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office