logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Max Dereta

Portret Rita Reys uitgelicht

Afgelopen vrijdag namen ruim 50 mensen deel aan de Silent Walk over de Oude Binnenweg, waar sinds 2013 portretten van bekende overleden Rotterdamse jazzmusici hangen. Het portret van Rita Reys werd in 2017 gemaakt door haar neef Wilbert Plijnaar. Ter gelegenheid van het aanlichten van het portret vroegen we Wilbert als special guest op te treden tijdens de speciale Art Index Tour van afgelopen vrijdag.  De lichtgevoelige verf met de daarop geprojecteerde kleuren zorgen voor een spetterend effect. Alsof er iedere avond een groot feest wordt aangekondigd uit vervlogen tijden. Locatie: op de hoek van de Oude Binnenweg, tegenover café Sijf. Het lichtontwerp is van Atelier LEK. Met dank aan R’JAM en café Sijf.

Lees meer: https://www.bkor.nl/schilderkunst/rita-reys/

Wilbert Plijnaar (Rotterdam, 1954) is bekend als coauteur van Sjors & Sjimmie en Claire. Hij is illustrator, striptekenaar en scenarist van succesvolle tekenfilms, zoals Despicable Me en de Ice Age films. Wilbert is een neef van Rita Reys.

 

Publicatiedatum: 21/11/2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office