logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Jan Janssious, Tabula Anemographica in Atlas Maritimus, 1650 / Boreas, De noordenwind, in: James Stuart and Nicholas Revett

The Wind Rose van Susan Philipsz

De Schotse kunstenaar Susan Philipsz (1965, Glasgow) gebruikt al meer dan twintig jaar geluid en muziek in haar werk voor de openbare ruimte en in kunstcentra. Haar kunstwerk Seven Tears  is door zeven speakers te horen die verspreid staan op het Willemsplein in Rotterdam.

Op dit moment ondervinden we technische moeilijkheden met dit stuk, er wordt hard aan gewerkt! In de tussentijd kun je het Kröller-Müller Museum  bezoeken. Van 19 september tot en met 27 oktober presenteert het museum de geluidsinstallatie The Wind Rose  van Susan Philipsz.

In september wordt uitgebreid herdacht dat 75 jaar geleden Operatie Market Garden plaatsvond. Naar aanleiding hiervan wordt voor het eerst in de geschiedenis de zogenoemde schuilkelder van het museum opengesteld. In de Tweede Wereldoorlog lag hier de kunstcollectie van Helene Kröller-Müller opgeslagen. Op zijn weg naar de kelder wordt de bezoeker begeleid door het geluidskunstwerk ‘The Wind Rose’ van Susan Philipsz.

Publicatiedatum: 05/09/2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office