logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Residency Guangzhou 2019

Stichting Root Rotterdam, Art23 Contemporary Art Gallery en CBK Rotterdam starten in 2019 een residency-programma bij Art23 in Guangzhou (Volksrepubliek China). Aan de residency is ook een tentoonstelling verbonden. Tijdens de verblijfsperiode wordt de tentoonstelling in samenwerking met curator Angela Li ontwikkeld. Art23 is een tentoonstellingsruimte opgezet met als doel internationale uitwisselingen te bevorderen en (internationale) hedendaagse kunst in China te promoten. Zie verder: Art23

De verblijfsperiode bedraagt circa 3 maanden (eind oktober t/m eind december 2019). Een kortere verblijfperiode is in overleg mogelijk, maar nooit korter dan 2 maanden. Tijdens de residency verblijf je in de ruimte van Art23.

Faciliteiten
Verblijfsruimte met werkplaats in het centrum van Guangzhou. Guangzhou is een stad met 14,5 miljoen inwoners, gelegen in de grootste metropoolregio van de wereld (62 miljoen inwoners op een gebied half zo groot als Nederland). De locatie van Art23 beslaat totaal drie etages en een grote kelderruimte met werkplaats met basis voorzieningen. De residency bevindt zich op de eerste etage, op de begane grond is een toilet en douche aanwezig. Het verblijf wordt bekostigd door Art23. Daarnaast ontvang je van CBK Rotterdam een bedrag van € 3.000 om je reiskosten, visum en transportkosten van eventueel werk te dekken. In Guangzhou zijn de kosten voor horeca en openbaar vervoer in verhouding laag.

Condities
Alleen kunstenaars die staan ingeschreven bij CBK Rotterdam komen in aanmerking. De gastkunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van het visum. Goede beheersing van de Engelse taal is ten zeerste aanbevolen. Na afloop wordt een schriftelijk (N/E) en visueel verslag van de ervaringen gedurende het gastverblijf gevraagd, te gebruiken voor eventuele publicaties. Bij de beoordeling wordt de aard van het werk van de gastkunstenaar meegewogen.

Selectieprocedure
Samengevat 1/2 A4 of een video (5 minuten maximaal) waarin een motivatie voor de residency aan Guangzhou en Art23 blijkt. Aangevuld met een CV en duidelijk portfolio (PDF) en een URL van de kunstenaarswebsite. Opsturen vóór 16 juni 2019 naar gastatelier@cbkrotterdam.nl.

Jurering vindt plaats juli 2019, in samenwerking met alle betrokken partijen. De uitslag wordt daarna zo spoedig mogelijk aan alle deelnemende kunstenaars bekend gemaakt.

Publicatiedatum: 05/06/2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office