logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Moeder en Kind gerestaureerd

Het expressieve beeld met de titel Moeder en kind van de Nederlandse beeldend kunstenaar Carel Visser is onlangs gerestaureerd door gieterij Binders. Het kunstwerk wordt op 20 mei 2019 teruggeplaatst op dezelfde locatie op het beeldenterras van de westersingel. Moeder en kind is een samengesteld werk waarin Visser – als altijd –  gevonden voorwerpen en afvalmaterialen samenvoegde tot een geheel, dat in brons werd afgegoten. Het is een humorvolle en ook pijnlijke sculptuur. Koestert de moeder het kind of verslindt ze het, verwijzend naar diverse mythes en sprookjes.

Publicatiedatum: 16/05/2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office