logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

De omroeper op de Coolsingel is terug!

‘It’s Never Too Late to Say Sorry’. Woensdag klokslag 12 uur vindt deze performance eindelijk weer plaats. De bekende performer Wim Konings van het kunstwerk It’s Never Too Late to Say Sorry (2011) is terug van een lang ziekbed. Gedurende het eerste jaar verscheen hij iedere dag klokslag 12 bij de display bij het Stadhuis op de Coolsingel, opende het deurtje, pakte de megafoon eruit en schalde over de Coolsingel: “It is never too late to say sorry!”. De afgelopen zes jaar vindt de performance alleen nog elke woensdag plaats, klokslag 12 uur, tussen het luiden van de klok en het carillonspel van het Stadhuis in.

In 2011 maakte het Scandinavische duo Michael Elmgreen en Ingar Dragset deze sculptuur met performance It’s Never Too Late to Say Sorry speciaal voor deze plek in opdracht van Sculpture International Rotterdam. In een vitrine, vaak te zien als display van winkels, staat een megafoon,, die s’avonds verlicht is als een juweel. De boodschap die Elmgreen&Dragset verspreiden is een zowel persoonlijk, politiek, als alledaags appel aan het terloops passerende publiek. Een powerless gesture kun je zeggen, naar een serie werken met die titel van dit kunstenaarsduo.
Locatie: voor het postkantoor naast het Stadhuis.

Meer info

Publicatiedatum: 16/05/2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office