logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
O&O Babette Kleijn

CBK Rotterdam zoekt drie commissieleden

Deadline: 10 januari 2020

Wil jij meedenken en -praten over bijzondere projecten van Rotterdamse beeldend kunstenaars? Meld je dan aan als commissielid van de financieringsregeling voor beeldend kunstenaars Onderzoek & Ontwikkeling. 

Per 1 februari 2020 zoekt CBK Rotterdam drie nieuwe commissieleden voor deze bijzondere financieringsregeling waarmee Rotterdamse kunstenaars hun werk kunnen verdiepen en ontwikkelen. We zijn vooral  op zoek naar kunstenaars, makers en doeners met een beeldende achtergrond, die een mening hebben, maar ook genereus over hun eigen voorkeuren heen kunnen kijken. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat de commissie een weerspiegeling is van de diversiteit in onze stad.

De regeling Onderzoek & Ontwikkeling van CBK Rotterdam richt zich op Rotterdamse beeldend kunstenaars en makers. Zoals de naam al zegt gaat het bij de regeling vooral om het stimuleren van onderzoek en ontwikkeling. Onderzoek kan zowel artistiek of beeldend zijn, met ontwikkeling bedoelen wij dat het project of het onderzoek een stevige kwaliteitsimpuls/verdieping kan geven aan de beroepspraktijk van de kunstenaar. De regeling kent drie aanvraagrondes per jaar. De adviezen van de commissie worden voorgelegd aan de directeur van CBK Rotterdam. De werkzaamheden worden vergoed met een vast tarief voor voorbereiden en vergaderen.

Meer informatie over deze regeling

Wij zijn op zoek naar kandidaten met het volgende profiel:

• Beeldend kunstenaars, makers, doeners met een achtergrond in de beeldende kunst (praktijk), vooral makers in het veld van geluid/performance, tekenen/schilderen, sociale praktijken en urban arts, digitale media, fotografie en film worden gevraagd te reageren.

• Je bent op de hoogte van het brede spectrum van beeldende kunst in Nederland en met name Rotterdam, of hebt de bereidheid je er serieus in te verdiepen. • Je hebt ervaring met en inlevingsvermogen in de beeldende kunstpraktijk en het kunnen beoordelen van en inzicht hebben in beeldende processen.

• Je bent in staat genereus over je eigen voorkeuren heen te kijken.

• Je hebt een breed netwerk in de beeldende kunst.

• Je spreekt en leest Nederlands en leest Engels.

• Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau.

• Je bent communicatief vaardig, toegankelijk en enthousiasmerend.

• Je hebt affiniteit met de doelstellingen van de regeling

Herken jij je hierin? Stuur ons je sollicitatiebrief! Sollicitaties met een korte motivatie (maximaal 1/2 A4) en CV mail je naar:  CBK Rotterdam vacature@cbkrotterdam.nl o.v.v. commissie O&O/2020

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra Laaper, p.laaper@cbkrotterdam.nl of  via 010 2092144 op woe en do.
We onderschrijven de Code Diversiteit en Inclusiviteit en de Fair Practice Code.

Publicatiedatum: 08/01/2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office