logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Alex Adriaansens 1953-2018

Het overlijden van Alex Adriaansens is een verlies voor de Rotterdamse kunstwereld. Sinds de komst van V2_ naar Rotterdam in 1994 was hij een inspirerende collega, waarmee ook CBK Rotterdam graag samenwerkte. Vaak was Alex daarin de drijvende kracht. Ook bij de oprichting van Kunstblock (de samenwerking in de Witte de Withstraat tussen Worm, Witte de With, V2_, TENT, MAMA en CBK Rotterdam) in 2012 speelde hij een belangrijke rol. We zullen hem missen.

Publicatiedatum: 03/01/2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office