logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Florentijn Hofman ontwierp Bospoldervos voor Schiedamseweg

In 2016 ging een project van start om de Schiedamseweg te ‘revitaliseren’. Onderdeel daarvan was de toevoeging van beeldende kunst aan het straatbeeld. Na een zorgvuldig participatietraject onder leiding van CBK Rotterdam werd halverwege 2017 gekozen voor een ontwerp van kunstenaar Florentijn Hofman. Hij ontwierp de “Bospoldervos”, een monumentale vos van 10 meter hoog en 14 meter lang. Om de verbinding met het leven in de stad te benadrukken, heeft de vos een plastic zak in zijn bek. De Bospoldervos zal worden geplaatst aan de westelijke zijde van de straat, nabij Marconiplein. Naar verwachting wordt het werk in het najaar van 2019 gerealiseerd.

Florentijn Hofman studeerde aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Kampen en aan de Kunsthochschule in Berlijn. Hij werd bekend om zijn Rubber ducks, sterk uitvergrote gele badeenden met vriendelijke uitstraling die hij in in verschillende groottes presenteerde over de hele wereld. Hofman ontwierp ook al eerder beelden van dieren, zoals een 31 meter lange muskusrat van stro, een 12 meter hoge herdershond van strobalen en 210 papieren spreeuwen in de Hortus Botanicus Amsterdam. In Rotterdam zijn twee werken van hem te vinden, namelijk de Zwarte kraai (2006) bij het Natuurhistorisch Museum, en de Vijf papieren boten (2010) langs de kade in Schiemond. Zijn beroemdste Rotterdamse (tijdelijke) werk was het Blauwe Huis aan de Beukelsdijk. Hofman woont en werkt in Arnhem.

Publicatiedatum: 08/11/2018

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office