logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
 

CBK ROTTERDAM MAAKT MOGELIJK: El Trotamundos gerestaureerd

In 2007 maakte de Rotterdams-Chileense muralist Kata Nunez een kleurrijke muurschildering in de Zwarte Paardenstraat in Cool: een galopperend paard, dat niet alleen vrijheid symboliseert, maar ook wereldburgerschap. De schildering werd gemaakt in opdracht van een aantal bewoners.

Nunez was een pionier van de muurschildering in onze stad. Halverwege de jaren 1970 kwam hij als vluchteling naar Rotterdam. Hij maakte aanvankelijk deel uit van verschillende schilderbrigades. De brigades maakten overal in Nederland politiek-geëngageerde muurschilderingen. Later werd zijn werk steeds persoonlijker van aard, maar handhaafde hij een sociale thematiek, zoals ook zichtbaar in El Trotamundos – ‘de wereldreiziger’. Hij maakte muurschilderingen voor Vogelklas Karel Schot, Humanitas, de RET en CBK Rotterdam. Zes jaar geleden keerde de kunstenaar terug naar Chili.

Tijdens een recent bezoek aan Rotterdam bood Nunez aan El Trotamundos te restaureren. Na elf jaar maakte de muurschildering een wat fletse indruk. In samenwerking met CBK Rotterdam werd de schildering vernieuwd en kreeg de Zwarte Paardenstraat zijn unieke kleuren terug.

Ga voor meer foto’s van het werk naar de website van BKOR.

 

Publicatiedatum: 02/11/2018

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office