logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

CBK ROTTERDAM MAAKT MOGELIJK: El Trotamundos gerestaureerd

In 2007 maakte de Rotterdams-Chileense muralist Kata Nunez een kleurrijke muurschildering in de Zwarte Paardenstraat in Cool: een galopperend paard, dat niet alleen vrijheid symboliseert, maar ook wereldburgerschap. De schildering werd gemaakt in opdracht van een aantal bewoners.

Nunez was een pionier van de muurschildering in onze stad. Halverwege de jaren 1970 kwam hij als vluchteling naar Rotterdam. Hij maakte aanvankelijk deel uit van verschillende schilderbrigades. De brigades maakten overal in Nederland politiek-geëngageerde muurschilderingen. Later werd zijn werk steeds persoonlijker van aard, maar handhaafde hij een sociale thematiek, zoals ook zichtbaar in El Trotamundos – ‘de wereldreiziger’. Hij maakte muurschilderingen voor Vogelklas Karel Schot, Humanitas, de RET en CBK Rotterdam. Zes jaar geleden keerde de kunstenaar terug naar Chili.

Tijdens een recent bezoek aan Rotterdam bood Nunez aan El Trotamundos te restaureren. Na elf jaar maakte de muurschildering een wat fletse indruk. In samenwerking met CBK Rotterdam werd de schildering vernieuwd en kreeg de Zwarte Paardenstraat zijn unieke kleuren terug.

Ga voor meer foto’s van het werk naar de website van BKOR.

Publicatiedatum: 02/11/2018

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office