logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Jannes Linders

Onderdelen Carel Vissers ‘Moeder en Kind’ gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag, 10 en 11 oktober zijn enkele onderdelen van het kunstwerk van Carel Visser, Moeder en kind, gestolen. Het gaat om enkele liggende delen, de ‘garde’, en om stukken van de bovenkant. Er is aangifte gedaan en de diefstal wordt verder onderzocht. In verband met de reparatiewerkzaamheden wordt het beeld later deze week verwijderd van de Westersingel.

Moeder en kind
Het expressieve beeld met de titel Moeder en kind van de Nederlandse kunstenaar Carel Visser maakt deel uit van de collectie van Sculpture International Rotterdam. Het beeld werd geplaatst in 2001. Het is een assemblage, waarin allerlei gevonden objecten en afvalmaterialen samengevoegd zijn tot een geheel, dat in brons is afgegoten. De oorspronkelijke onderdelen waaruit het object is opgebouwd blijven herkenbaar, ondanks het feit dat ze in de uiteindelijke voorstelling een andere rol zijn gaan spelen.

Publicatiedatum: 16/10/2018

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office