logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Groeielementen Leen Droppert teruggeplaatst in Rozenburg

In 1973 werd het beeld Groeielementen van Leen Droppert geplaatst bij de Mavo aan de Nachtegaallaan in Rozenburg. Na de sloop van de school is het beeld een aantal jaren opgeslagen in een depot van de gemeente. In 2016 was het beeld nog te zien in het tijdelijke beeldenpark Uproot Rotterdam in het Museumpark.

Samen met de gebiedscommissie en enkele Rozenburgers heeft CBK Rotterdam ervoor gezorgd dat het beeld uiteindelijk kon terugkeren naar Rozenburg. De onthulling van het opnieuw geplaatste beeld vind plaats op 23 mei, om 16:00 uur op de hoek van de Nachtegaallaan-Meeuwensingel in Rozenburg, met dank aan de Cultuurscout Rozenburg.

Publicatiedatum: 15/05/2018

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office