logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Groeielementen Leen Droppert teruggeplaatst in Rozenburg

In 1973 werd het beeld Groeielementen van Leen Droppert geplaatst bij de Mavo aan de Nachtegaallaan in Rozenburg. Na de sloop van de school is het beeld een aantal jaren opgeslagen in een depot van de gemeente. In 2016 was het beeld nog te zien in het tijdelijke beeldenpark Uproot Rotterdam in het Museumpark.

Samen met de gebiedscommissie en enkele Rozenburgers heeft CBK Rotterdam ervoor gezorgd dat het beeld uiteindelijk kon terugkeren naar Rozenburg. De onthulling van het opnieuw geplaatste beeld vind plaats op 23 mei, om 16:00 uur op de hoek van de Nachtegaallaan-Meeuwensingel in Rozenburg, met dank aan de Cultuurscout Rozenburg.

Publicatiedatum: 15/05/2018

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office