logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
residency dresden 2018

Simon Kentgens naar Dresden

De Rotterdamse kunstenaar Simon Kentgens is geselecteerd voor een residencyperiode in Dresden. De residency wordt aangeboden door het Kulturamt Dresden, het Goethe-Institut, Kunsthaus Raskolnikow en CBK R’dam. Kentgens woont en werkt in het C. Rockefeller Center for the Contemporary Arts in Dresden van 1 mei t/m 1 juli 2018.

Het doel van deze beurs is de kunstenaar de gelegenheid te bieden om de lokale kunstwereld te leren kennen, contacten te leggen en te verdiepen en ideeën en adviezen uit te wisselen. Eerdere residents waren Esmé Valk, Marielle Buitendijk, Niels Post, Doris Denekamp, Sarojini Lewis, Judy van Luyk en Otto Snoek.

Publicatiedatum: 07/05/2018

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office