logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Karolien Helweg en Ruben La Cruz - Diereneiland, Amelandseplein, 2018. Foto: Otto Snoek.

Diereneiland bij het Amelandseplein

Het eilandje in de vijver van het Amelandseplein in Charlois is eerder dit jaar getransformeerd tot een animal sanctuary door beeldend kunstenaars Karolien Helweg en Ruben Lacruz. Na een ‘tournee’ langs de eilanden in stadsparken van Amsterdam hebben 13 sloophouten ‘wilde’ dieren een nieuwe plek gevonden op Zuid. Het relatief onontgonnen eilandgebied in de vijver van het Amelandseplein heeft tijdelijk de bestemming ‘kunstwerk in de openbare ruimte gekregen’. Op woensdagmiddagen worden er educatie-activiteiten georganiseerd rondom het Diereneiland in samenwerking met scholen in de buurt.

Het Diereneiland is in Rotterdam gerealiseerd in opdracht van BKOR, en is nog tot eind 2018 te zien.

Video: Fay van der Wall, in opdracht van BKOR.

Publicatiedatum: 05/04/2018

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office