logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Karolien Helweg en Ruben La Cruz - Diereneiland, Amelandseplein, 2018. Foto: Otto Snoek.

Diereneiland bij het Amelandseplein

Het eilandje in de vijver van het Amelandseplein in Charlois is eerder dit jaar getransformeerd tot een animal sanctuary door beeldend kunstenaars Karolien Helweg en Ruben Lacruz. Na een ‘tournee’ langs de eilanden in stadsparken van Amsterdam hebben 13 sloophouten ‘wilde’ dieren een nieuwe plek gevonden op Zuid. Het relatief onontgonnen eilandgebied in de vijver van het Amelandseplein heeft tijdelijk de bestemming ‘kunstwerk in de openbare ruimte gekregen’. Op woensdagmiddagen worden er educatie-activiteiten georganiseerd rondom het Diereneiland in samenwerking met scholen in de buurt.

Het Diereneiland is in Rotterdam gerealiseerd in opdracht van BKOR, en is nog tot eind 2018 te zien.

Video: Fay van der Wall, in opdracht van BKOR.

Publicatiedatum: 05/04/2018

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office