logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Gratis Coolsingel-kunstroute bij aankoop Bijenkorf

De Coolsingel: roerige Rotterdamse geschiedenis
Wie over de Coolsingel van het Hofplein naar de Erasmusbrug slentert, passeert op slechts anderhalve kilometer vele bijzondere kunstwerken, gebouwen en ornamenten, in een chaotische straat die levendig herinnert aan de roerige Rotterdamse geschiedenis. Eén van de topstukken is de sculptuur van Naum Gabo. Ter ere van de restauratie van dit werk krijgt iedere koper van een kunstboek in De Bijenkorf tot en met februari 2018 een exemplaar van de plattegrond Eerbetoon aan een Avenue: Architectuur en Kunst op de Coolsingel cadeau. De plattegrond is een bijzonder ontwerp van 75B.

Topstukken aan de avenue
De Coolsingel is een plek die wordt gevormd door herinneringen – aan catastrofes, grootscheepse veranderingen, massale rouw en vieringen – en opeenvolgende stadsvisies.
Deze kaart belicht de kunstwerken en bijzondere ornamenten, en werd in 2016 gemaakt aan de vooravond van de uitvoering van het nieuwe boulevardconcept. Delen daarvan zijn al gerealiseerd of in uitvoering, zoals het Stadhuisplein. Als bijdrage aan een toekomstige interessante publieke ruimte belichtte Sculpture International Rotterdam de afgelopen zeven jaar de eigenzinnigheid en het potentieel van de Coolsingel, met kunstprojecten in samenhang met de bestaande kunstwerken in de collectie Sculpture International Rotterdam. Binnen- en buitenlandse kunstenaars reflecteerden op verleden, heden en de denkbeeldige toekomst van deze publieke ruimte.

Publicatiedatum: 22/01/2018

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office