logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
residency dresden 2018

Lente-residency in Dresden

Deadline: 12 januari 2018

Ook in 2018 bieden het Kulturamt Dresden, het Goethe-Institut, Kunsthaus Raskolnikow en CBK R’dam een artist-in-residence-programma in Dresden. Het doel van deze beurs is de kunstenaar de gelegenheid te bieden om de lokale kunstwereld te leren kennen, contacten te leggen en te verdiepen en ideeën en adviezen uit te wisselen. Eerdere residents waren Esmé Valk, Marielle Buitendijk, Niels Post, Doris Denekamp, Sarojini Lewis, Judy van Luyk en Otto Snoek.

Het residency programma bestaat uit het kosteloos gebruik van een appartement met atelier in het C. Rockefeller Center for the Contemporary Arts in Dresden (https://www.crockefeller.org) van 1 mei t/m 1 juli 2018. Ook is er een vergoeding voor levensonderhoud en werkmateriaal ter hoogte van € 1.500 per maand. Bovendien wordt de heen- en terugreis eenmalig vergoed. De beurs kan alleen in bovengenoemde periode worden benut. Kunstenaars die staan ingeschreven bij CBK Rotterdam kunnen een aanvraag hiervoor indienen door vóór 12 januari 2018 een e-mail te sturen naar Dr. Claudia Curio, cultuurafdeling Goethe-Institut, claudia.curio@goethe.de.

Stuur het volgende in het Engels of Duits toe:
• Je motivatie voor een verblijf in Dresden (1 A4)
• Een CV met meest recente en relevante beeldende activiteiten
• Documentatie van je werk (verwijzing naar website)
en natuurlijk je contactgegevens.

Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van CBK R’dam, Kulturamt Stadt Dresden en het Goethe-Institut zal beslissen aan wie de beurs wordt toegekend. Een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de ingediende aanvragen is de motivatie voor het verblijf in Dresden in relatie tot de beroepspraktijk van de aanvrager. De uitslag is uiterlijk eind februari 2018 bekend.

Publicatiedatum: 01/12/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office