logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
jazz from rjam

Jazz from R’JAM – nieuwe elpee nu verkrijgbaar

Op 20 oktober is in Rotown een nieuwe jazz-elpee gepresenteerd door presentator en programmamaker van RTV Rijnmond Roland Vonk. Het  album bevat nummers van legendarische Rotterdamse jazzcoryfeeën. De LP Jazz from R’JAM werd samengesteld door Vonk en is uitgegeven door CBK Rotterdam. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Rob Maas en de 90-jarige, oudste Jazz Disc Jockey van Nederland, Dick A. van den Berg. De elpee is verkrijgbaar bij de betere Rotterdamse platenzaak.

De elpee werd gepresenteerd in het kader van de Strip- en Jazzroute Rotterdam Jazz Artists Memorial – R’JAM. Deze route is een initiatief van R’JAM, in samenwerking met BKOR. De portretten vormen samen een ‘jazzy’ route over één van de meest Rotterdamse straten, als gedenkteken voor een belangrijke Rotterdamse muziekgeschiedenis.

Kant A
You’d Be So Nice To Come Home To (1990) – Trio Tony Viola
There’s No Two Ways About It (1937) – Annie de Reuver & het AVRO dansorkest
Get Out And Get Under The Moon (1937) – Secco’s Gitanos
Meditation (1937) – The Ramblers (met Nico de Rooy)
When The Blues Come On (1957) – Rita Reys & Mat Mathews
Piet’s Alto (1968) – Rogier van Otterloo en zijn orkest & Piet Noordijk

Kant B
Zomaar  een zomeravond (1973) – Rob Franken & Tony Nolte
Oh! You Sweet Thing (1935) – Louis de Vries & The Ramblers
Deep In My Heart (Diep in mijn hart – Jaap Valkhoff) (1943) – Dick Willebrandts en zijn orkest
I’ll Close My Eyes (1946) – The Sound Diggers o.l.v. Dick Rijnooy
I Cover The Waterfront (1935) – Louis de Vries
Hello Dolly & When You’re Smiling (1977) – Jack Rose met Piet le Blanc
Joy Spring (1986) – Trio Tony Viola

Het album kost €15 en kan ook bij CBK Rotterdam (Eendrachtsstraat 10) gekocht worden. Stuur vooraf even een email naar n.post@bkor.nl. De oplage is 500 exemplaren. En op is op!

In de R’JAM jazz-route zijn portretten opgenomen van Nico de Rooy, Mitsey Smeekens, Piet Noordijk, David de Groot, Louis de Vries, Piet le Blanc, Dick Rijnooij , Jaap Valkhoff, Rob Franken en Tony Viola, getekend door vooraanstaande Nederlandse illustratoren en striptekenaars. In 2018 wordt de de complete oplevering van R’JAM gevierd.

Publicatiedatum: 24/10/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office