logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Voortgang restauratie Naum Gabo

Op 21 juli jl. verleende de gemeente Rotterdam de vergunning voor de restauratie van het kunstwerk van Naum Gabo aan de Coolsingel. De eigenaar IEF Capital startte aansluitend met het restauratietraject en verwacht de restauratie begin 2018 af te ronden. De restauratie is in handen van MeestersIn. In augustus werd begonnen met de steigerbouw om de sculptuur, en begin september startten de restauratiewerkzaamheden. Het duurde lang voor de restauratie op gang kwam: de langdurige voorbereiding van de vergunningaanvraag had onder andere te maken met de complexiteit van de restauratie.

De gemeente en IEF Capital zijn van plan om zo veel mogelijk de originele uitstraling van het beeld terug te halen. Tegelijk met het stalen sculptuur zal ook de sokkel worden hersteld en de verlichting opnieuw aangebracht. Sculpture International Rotterdam heeft filmmaker Mels van Zutphen gevraagd de restauratie vast te leggen.

Publicatiedatum: 18/09/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office