logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

ARTtube op Lowlands

Geïnteresseerd in kunst op Lowlands? ARTtube zorgt voor kunst in de ARTtube-tent. Van dagelijkse ARTtours over het Lowlands-terrein tot kunst kijken met je oren, een grote Kunst Kwis en echte videokunst uit de museumcollecties. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat verrassen wij je met de beste kunst en design uit de museumcollecties.

Over ARTtube
ARTtube is hét online museumplatform met video’s en blogs over actuele tentoonstellingen, kunst en design. Op ARTtube krijg je een andere kijk op kunst, design en het museum. ARTtube bestaat uit een collectief van musea, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, De Pont Museum, M HKA, Gemeentemuseum Den Haag én CBK Rotterdam. Deze musea delen video’s achter de schermen van het museum, van kunstenaars en ontwerpers en van kunststromingen en kunstwerken. Meer dan 1000 video’s zijn gratis te bekijken op www.arttube.nl.

Programma-onderdelen Lowlands

  • ARThart: de Museumtinder van ARTtube. Van welke kunst gaat jouw hart harder kloppen? Je ontdekt je museum-match bij ons ARThart. In 10 seconden swipe je door collectiestukken van meer dan 30 musea uit Nederland en België. Het resultaat? Een persoonlijk ARThart en een museum-match. Wie zei dat kunst moeilijk was?
  • ARTtours: een theatrale beleving van de kunst op Lowlands met een spraakmakende tour langs alle kunstwerken op het terrein. Dagelijks, meerdere keren per dag.
    • Kunst kijken met je oren:  Kijken doe je met je… oren! Ogen dicht/blinddoek voor, luisteren en laat je hoofd een plaatje maken van wat de presentator je vertelt. Klopt het met het beeld van het echte werk? Elke dag twee edities met andere kunstwerken en presentatoren als Abdelkader Benali, Stephanie Afrifa en Quincy Gario.
    • ARTtube On Stage: 3 spraakmakende kunstliefhebbers delen vrijdagmiddag hun favoriete kunstvideo’s op het grote scherm. Het thema? Mode, trends en activisme.
  • Vincent op Vrijdag presenteert de grote Vincent Dating Show: het Van Gogh Museum brengt de werken van Van Gogh uit de Nederlandse musea samen in de grote Vincent Dating Show. Vincent had namelijk niet zo’n geluk in de liefde. In de Grote Dating Show worden mannelijke en vrouwelijke ‘Vincents’ gekoppeld aan hun perfecte match. Eén kandidaat kan kiezen uit drie dames of heren. De vragen zijn gebaseerd op het leven en werk van Vincent van Gogh.
  • De Grote Kunst Kwis: na de legendarische eerste editie op Lowlands 2016 weer terug op het ARTtube-podium: Ko & Kho! Wie gaat er zaterdag met het superfantastische prijzenpakket naar huis?
  • Meet the Artist: wie bedacht toch die enorme astronaut bij de X-Ray? Meet Joseph Klibansky, Tom Claassen en Alissa & Nienke. De kunstenaars achter de kunst op Lowlands nemen zondagmiddag plaats op het podium en staan klaar voor al je vragen.
  • ARTllove: tussen de presentaties en tours door kun je in de ARTtube-tent genieten van echte videokunst en video’s over kunst, design, exposities en de musea.

lees meer

 

 

Publicatiedatum: 01/08/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office