logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuw commissielid O&O

Niekolaas Lekkerkerk is het nieuwe commissielid van de commissie O&O. De andere commissieleden zijn: : Lisette Schumacher, Frans van Lent, Julia Geerlings en Tonio de Roover. De regeling Ontwikkeling- en Onderzoekssubsidies (O&O) is erop gericht een impuls te geven aan onderzoek en verdieping, zodat bestaande kunstenaarspraktijken zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun zichtbaarheid kan worden vergroot. De O&O-regeling is een subsidieregeling voor individuele kunstenaars.

Niekolaas Johannes Lekkerkerk (1988, Rotterdam) werkt als onafhankelijk curator en schrijver voor The Office for Curating in Rotterdam en is momenteel Artistiek Directeur van de kunstmanifestatie Poppositions in Brussel. Hij heeft zijn bachelor Kunstgeschiedenis behaald aan de Universiteit van Utrecht om vervolgens het masterprogramma Curating the Contemporary aan de London Metropolitan University in samenwerking met de Whitechapel Gallery te volgen. In zijn praktijk is Niekolaas hoofdzakelijk begaan met sociale en politieke discours rond dagelijkse leef- en werkpraktijken, culturele normen en ideologieën. Hierbinnen is hij met name gericht op debatten omtrent het Antropoceen, ecologie en klimaat, posthumanisme en de toenemende verstrengelingen tussen natuur en cultuur. Momenteel legt hij de laatste hand aan het boek The Standard Book of Noun-Verb Exhibition Grammar, een publicatie over de tentoonstelling als ecologisch veld. In 2012 ontving hij de inaugurele Demergon Curatorial Award en in 2014 was hij de begunstigde van de Akbank Sanat International Curator Competition.

Publicatiedatum: 19/04/2017

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office