logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

L’Homme qui marche teruggekeerd

L’Homme qui marche, de sculptuur van Auguste Rodin op de Westersingel keerde op dinsdagavond 4 april rond 19:00 uur weer terug op zijn sokkel. Het werk was tussen oktober 2016 en maart 2017 tijdelijk in bruikleen gegeven aan de tentoonstelling Degas und Rodin – The Race of the Giants towards the Modern in Wuppertal, Duitsland.

Bekijk hier de fotoserie van de terugplaatsing

Het 600-kilo wegende beeld dat Rodin in 1907 maakte werd in 1961 door de stad Rotterdam verworven. In 2000 werd de bronzen sculptuur op het beeldenterras aan de Westersingel geplaatst, en sindsdien maakt het onderdeel uit van de internationale beeldencollectie. Het beeld verhuist eind oktober tijdelijk naar de tentoonstelling in Wuppertal die te zien is van 25 oktober 2016 tot 28 februari 2017.

Toen de sculptuur in Duitsland was, maakte de Rotterdamse kunstenaar Sil Krol gebruik van de lege sokkel, en hij er zijn eigen tijdelijke, ‘ongeoorloofde’ sculptuur. Krol was dinsdagavond 4 april zelf aanwezig om zijn werk te verwijderen, voordat L’Homme qui marche teruggeplaatst werd.

Lees verder op de site van Sculpture International Rotterdam

Publicatiedatum: 04/04/2017

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office