logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

op ArtTube: Re-defining Balance

Marieke van der Lippe maakte een documentaire (2016) over het maakproces van de acht meter hoge fontein, Re-defining Balance van Anne Wenzel voor de Recht-bank in Zwolle. In zijn schaal is het een unieke sculptuur, zowel in zijn aard, als in het materiaalgebruik van keramiek en beton. Marieke van der Lippe volgt de ontwikkeling ervan gedurende meer dan vier jaar op de voet. Het tot stand komen van een dergelijk monumentaal beeld vergt van alle betrokken partijen een enorme inzet; niet alleen vakkennis, vooral ook bovenmenselijke inzet, doorzettingsvermogen en immens geduld zijn nodig. De film maakt het gevecht met het materiaal en de overwinning hierop zichtbaar.

Deze film werd mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van CBK Rotterdam en de Rechtbank Overijssel.

Bekijk de film

Publicatiedatum: 22/02/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office