logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

op ArtTube: Re-defining Balance

Marieke van der Lippe maakte een documentaire (2016) over het maakproces van de acht meter hoge fontein, Re-defining Balance van Anne Wenzel voor de Recht-bank in Zwolle. In zijn schaal is het een unieke sculptuur, zowel in zijn aard, als in het materiaalgebruik van keramiek en beton. Marieke van der Lippe volgt de ontwikkeling ervan gedurende meer dan vier jaar op de voet. Het tot stand komen van een dergelijk monumentaal beeld vergt van alle betrokken partijen een enorme inzet; niet alleen vakkennis, vooral ook bovenmenselijke inzet, doorzettingsvermogen en immens geduld zijn nodig. De film maakt het gevecht met het materiaal en de overwinning hierop zichtbaar.

Deze film werd mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van CBK Rotterdam en de Rechtbank Overijssel.

Bekijk de film

Publicatiedatum: 22/02/2017

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office