logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
dolf henkes prijs 2016

Katarina Zdjelar wint Dolf Henkes Prijs 2016

Katarina Zdjelar is de winnaar van de Dolf Henkes Prijs 2016. Deze wordt elke twee jaar uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar.

Juryvoorzitter Alexander Ramselaar maakte op donderdagavond 9 februari tijdens de feestelijke Award Ceremony de winnaar bekend aan het publiek. De jury was onder de indruk over de wijze waarop Zdjelar voortbouwt aan een consistent oeuvre dat zich steeds verder uitkristalliseert. Ze blijft trouw aan haar principes, medium en thema’s en weet keer op keer te overtuigen met werken die raken. Werk van de winnaar en de drie andere genomineerden, Rory Pilgrim, Daan Botlek en Rana Hamadeh is nog tot en met 26 februari te zien in TENT.

Lees meer

Dolf Henkes Prijs
De Dolf Henkes Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een toonaangevende kunstenaar wonend en/of werken in Rotterdam. De prijs van 12.000 euro is dankzij de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes (1903 – 1989) in het leven geroepen. Op zijn verzoek is een deel van nalatenschap bestemd voor kunstenaars met een buitengewoon oeuvre.

Eerdere winnaars zijn Jeroen Eisinga, Erik van Lieshout, Melvin Moti, Lara Almarcegui, Gyz La Rivière en Lidwien van de Ven.

Jury Dolf Henkes Prijs 2016
Alexander Ramselaar (verzamelaar), Lidwien van de Ven (kunstenaar en winnaar van de Dolf Henkes Prijs 2014), David Bade (kunstenaar en medeoprichter Instituto Buena Bista op Curaçao), Noor Mertens (curator) en Niels Post (kunstenaar en medeoprichter Trendbeheer). De Dolf Henkes Prijs is een initiatief van Stichting Henkes en wordt mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Stichting Bevordering van Volkskracht, G.Ph.Verhagen Stichting, STOER en Powerhouse Company

Publicatiedatum: 10/02/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office