logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
art rotterdam week

CBK Rotterdam X Art Rotterdam Week

Tijdens de Art Rotterdam Week (6 – 12 februari 2017) staat de stad in het teken van hedendaagse kunst en vinden er verschillende evenementen plaats. In deze week wordt in TENT de Dolf Henkes Prijs 2016 uitgereikt, en is op de 2e verdieping van TENT een presentatie over Naum Gabo te zien die werd gemaakt door Sculpture International Rotterdam (in samenwerking met Witte de With Center for Contemporary Art). CBK Rotterdam draagt aan andere evenementen bij met inhoudelijke ondersteuning of een financiële bijdrage.Dolf Henkes Prijs
Prijsuitreiking tijdens de Art Rotterdam Week
Donderdag 09/02/17, 19:00 uur
De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. De kunstenaars maken kans op een bedrag van 12.000 euro. In TENT vindt tot en met 26 februari 2017 de tentoonstelling plaats met het werk van de genomineerden.

Masters of Rotterdam
Tentoonstelling in de WTC Art Gallery: 22/01/2017 – 19/02/2017
Masters of Rotterdam is een overzichtstentoonstelling met werk van 20 prominente hedendaagse Rotterdamse schilders, waaronder Inge Aanstoot, Mariëlle Buitendijk, Anuli Croon, Arie van Geest, Eva Krause, Ditty Ketting, Burgert Koonijnendijk, Peter Koole, Ralph van Meijgaard, Ton van Os, Olphaert den Otter, Ad Schouten, Simon Schrikker, Lisette Schumacher, John van ’t Slot, Inez Smit, Niels Smits van Burgst, Maurice Thomassen, Eveline Visser en Co Westerik. Zij zijn geselecteerd door een adviescommissie, bestaand uit Hugo Bongers, Anton Hoeksema (Art Office, CBK Rotterdam) en Hans Walgenbach.

RC ART AWARD
Prijsuitreiking: 08/02/17, 18:30 uur
Locatie: WTC Rotterdam
De RC Art Award is de prijs voor de best verzorgde presentatie op de Rotterdam Contemporary Art Fair in het WTC. De Rotterdam Contemporary Art Fair is onderdeel van de Rotterdam Art Week. Rotterdam Contemporary biedt zelf een speciale randprogrammering van rondleidingen, live muziek, externe exposities, artist talks en performances. De beste stand wordt bekroond met de RC Art Award, die wordt ondersteund door CBK Rotterdam.

Rotterdam Cultural Histories #10: Naum Gabo
Tentoonstelling op de 1e verdieping van TENT en Witte de With: 27/01/2017 – 07/05/2017
De 10e editie van de tentoonstellingsreeks Rotterdam Cultural Histories gaat over de totstandkoming van de sculptuur van Naum Gabo (1890-1977) op de Coolsingel. De sculptuur is het grootste constructivistische kunstwerk dat ooit in de openbare ruimte is geplaatst. Deze editie van RCH is georganiseerd in nauwe samenwerking met Sculpture International Rotterdam.

Rotterdam Photo
Tentoonstelling: 08/02/17 – 12/02/17
Locatie: Deliplein

Tijdens Art Rotterdam vindt ook Rotterdam Photo 2017 plaats, een fotografietentoonstelling op het Deliplein, vlakbij het Nederlands Fotomuseum. Zeecontainers worden getransformeerd tot galeries met tentoonstellingen, filmvertoningen, activiteiten en workshops. Dit jaar presenteert CBK Rotterdam op Rotterdam Photo twee jonge en veelbelovende fotografen die omgaan met het individu of de ‘condition humane’. Sophie de Vos (1992) en Stacii Samidin (1987).

Kunstavond XL
Gratis avondopenstelling TENT, Witte de With, WORM, MAMA, V2 en CBK Rotterdam
Vrijdagavond 10/02/17, 18:00 – 23:00 uur
Tijdens deze extra lange Kunstavond een extra gevuld programma, dat te zien is bij alle Kunstblockpartners. Meer informatie is te vinden op de website van de Kunstavond.

Rotterdamse kunstenaars exposeren
Werk van Rotterdamse kunstenaars is tijdens de Art Rotterdam Week ook op andere plekken in Rotterdam te bekijken. Kijk voor meer informatie over tentoonstellingen van Rotterdamse kunstenaars op de website van CBK Rotterdams Art Office.

 

Publicatiedatum: 30/01/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office