logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
coolsingel plattegrond winterrondleidingen
Foto: Jannes Linders

Coolsingel: Nieuwe plattegrond en winterrondleidingen

Sculpture International Rotterdam (SIR) sluit haar activiteiten aan de Coolsingel af met een nieuwe plattegrond en een reeks winter-rondleidingen.

Plattegrond: Eerbetoon aan een Avenue
Op de nieuwe plattegrond van de Coolsingel staan alle kunstwerken en de gebouwen met ornamenten die aan deze markante straat te vinden zijn. De kaart is een ontwerp van 75B en laat zich in één oogopslag lezen, doordat het grid waarin de teksten en afbeeldingen zijn geplaatst tevens de straatplattegrond is.

De plattegrond is zowel een eerbetoon aan de toekomstige Coolsingel (op de vooravond van de grootscheepse herstructurering; het ontwerp van West 8 werd eind 2016 geaccordeerd) als een slotakkoord van zeven jaren pionierswerk en experiment die SIR uitvoerde op en rond Rotterdams enige echte stadsboulevard. Tussen 2009 en 2016 organiseerde SIR er tijdelijke videotentoonstellingen in de openbare ruimte (Eerbetoon aan een Avenue) en rondleidingen en werden er verschillende permanente kunstwerken gerealiseerd.

De nieuwe Coolsingelplattegrond met tweetalige informatie over de kunstwerken, gebouwen en ornamenten kost slechts €2 is verkrijgbaar in de SIR-webshop en in de TENT book shop.

Rondleidingen
In december en januari biedt Sculpture International Rotterdam weer rondleidingen over de Coolsingel met architectuurgids Marly Weemen. Centraal in deze wandeling staan de topstukken uit de collectie van SIR, wederopbouwkunst, architectuur en tientallen ornamenten. De Coolsingel als Monument toont in 1,5 uur tijd verleden, heden en de ongewisse toekomst van deze boulevard, waar kunst, architectuur en ornament een rode draad vormen.

Tours: 17 december, 30 december, 14 januari, 27 januari
Locatie: Coolsingel, Rotterdam
Start: 16:30 uur, verzamelen op de stoep voor het Stadhuis, Coolsingel 40

De eigen bijdrage voor de deelnemers is € 5,- per deelnemer, te voldoen contant voor aanvang (graag gepast betalen). Vanwege het beperkte aantal plaatsen (max. 12 personen per tour) wordt u gevraagd te reserveren door het sturen van een mail naar marly@timelessrotterdam.com. Vermeld in de mail de gewenste datum en het aantal personen. Voor meer informatie of last-minute wijzigingen (bijvoorbeeld bij slecht weer) verwijzen we je graag door naar de facebookpagina van Sculpture International Rotterdam.

Publicatiedatum: 01/01/2017

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office