logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GOED 2017!

CBK Rotterdam kijkt uit naar het nieuwe jaar. Voor TENT wordt de uitreiking van de Dolf Henkes Prijs 2016 op 9 februari een bijzonder moment; gaat deze Rotterdamse kunstprijs naar Rory Pilgrim, Rana Hamadeh, Daan Botlek of Katarina Zdjelar? Bij BKOR gaat alle aandacht in 2017 uit naar een herijking van de collectie beelden in de stad, onder andere door meer beelden in beheer te nemen, en op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Sculpture International Rotterdam levert eind maart een nieuw permanent geluidskunstwerk op onder de Erasmusbrug, van de Schotse kunstenaar Susan Philipsz. Art Office ondersteunt ook in het nieuwe jaar kunstenaars met advies op maat, uitwisselingsmogelijkheden en financiële bijdragen.

De afbeelding in dit bericht is gebaseerd op TRIPTIEK / TRYPTICH XL, een werk van Anuli Croon for citizenM / officeM Rotterdam, 2016, dat mogelijk werd gemaakt met een Investeringsbijdrage van CBK Rotterdam, onder begeleiding van CBK Rotterdams Art Office. Het werk wordt op 2 januari 2017 opgeleverd.

Anuli Croon, TRIPTIEK / TRYPTICH XL, 2016
Totaal hoogte 296 cm x breedte 1.510 cm
(296 x 8.100 cm en 296 x 364 cm en 296 x 363 cm)
digitale print op naadloos vinyl-wallpaper
produktie: Van Iwaarden, Barneveld

CBK Rotterdam is niet bereikbaar tussen Kerst en Oud & Nieuw.

Publicatiedatum: 20/12/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office