logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Bel’s Kitchen Video

In november 2016 organiseerde beeldend kunstenaar Maarten Bel een klei-workshop, waarin hij een link legde tussen koken en het maken van kunst. De workshop ïnspireerde hij op de populaire tv-programma’s Masterchef en Heel Holland Bakt. Als een echte ‘meester-kunstenaar’ nam Bel zijn publiek mee in het maakproces van kunst waarbij de verbeelding op een speelse wijze werd geprikkeld. De workshop sloot aan bij de tentoonstellingen van Anouk Griffioen en Esma Yigitoglu in TENT.

Bel ontving in totaal bijna 500 deelnemers, zowel jongeren als tentoonstellingsbezoekers voor zijn workshop.

Publicatiedatum: 13/12/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office