logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Investeringsbijdrage: Van De Kozmoz

Sterren zijn poëzie. Ze hebben door de jaren heen schrijvers, dichters en menig ander individu op de wereld verwonderd. Ze confronteren ons met de onmetelijke reikwijdte van het heelal. Sterren leven, hun licht glinstert aan de hemel. De glinsteringen zijn lief van veraf, maar feitelijk zijn sterren vuurmassa’s met grote uitbarstingen van energie, in de vorm van vuur. Ze zijn dynamisch, indrukwekkend en weten ons te betoveren.

In de donkere winterdagen brengen we het licht, de energie en de poëzie van de ster naar het centraal station. We hebben voor de donkere winterdagen een compleet nieuw (licht-)kunstwerk bedacht met als inspiratie de sterrenhemel. We brengen de centrale hal tot leven met een abstractie van de sterrenhemel. Het is een dynamisch veld: reflecties, schaduwen en licht vullen de ruimte. Hiermee creëren we een impact die uniek, dynamisch en indrukwekkend is.

In december 2016 is in de hal van Rotterdam CS een kunstwerk van Eddy Kaijser (Studio ID Eddy & WORKSHOP IV) te zien. Het werk, een abstractie van de sterrenhemel, brengt tijdens de winterperiode via reflecties- schaduwen- en lichteffecten tot leven en is te zien van december 2016 tot en met de eerste week van januari 2017. ‘Van De Kozmoz’ werd mogelijk gemaakt door de Nederlandse Spoorwegen en een investeringsbijdrage van CBK Rotterdam.

Foto: Eddy Kaijser

Publicatiedatum: 08/12/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office